Saturday, 16 May 2015

MISI CINTA MR BAD GUY

BLURB
Kalau Anggerik tahu lelaki itu anak The Legend Rizky Dhan, sumpah dia tak akan berani dekat. Tapi semuanya berubah apabila dia dipaksa menjadi pembantu peribadi lelaki itu. Perangai malas Ahqaf masih boleh terima lagi. Tapi perangai gatal miang buluh tu memang dia tak boleh terima. Kalau dia betul ada kuasa, memang dia dah sumpah Ahqaf jadi Hello Kitty Pink! Lalu,dia nekad berhenti kerja.
Namun, permainan Ahqaf belum tamat. Anggerik hanya miliknya. Itulah kata dua yang diberikan kepada papanya. Dari pembantu peribadi tiba-tiba sahaja bertukar status kepada isteri. Dia segera memainkan peranan. Memaksa keluarganya berjumpa ibu dan ayah Anggerik.
“Saya nak kahwin dengan Anggerik cepat. Saya lelaki sejati. Memang pantang kalau duduk berdua dengan perempuan cantik ni. Nanti takut tak sempat tekan brek.” ~Ahqaf
“Tak sempat tekan brek, menjunam la kamu ke neraka.”~Ayah Anggerik
Jadi isteri kepada lelaki yang digelar Mr.Bad Guy itu tersangatlah mencabar. Dia rambut hitam berkilat, tapi si suami taste ala-ala Marilyn Moore. Tak boleh nak menggedik dan mengeletis.
“Saya ni isteri. Bukannya bantal peluk.”~Anggerik
“Dan aku pulak suami. Jadi, meh aku nak peluk kau. Jangan nak marah-marah. Nanti esok bangun muka macam cendawan kering.”~Ahqaf
Memang jadi masalah besar bila dia dah jatuh cinta pada isteri sendiri. Macam mana nak jadi penggoda? Dapat pula isteri yang kaki gaduh juga. Lagilah bertambah payah misi untuk dia menggoda isteri sendiri. Anggerik kata Ahqaf harus menjadi model Calvin Klien untuk memikat dirinya yang seperti model Victoria Secret. Berjayakah misi Anggerik dan Ahqaf untuk memikat hati pasangan masing-masing? Adakah mereka dapat memiliki cinta yang luar biasa? Inilah Misi Cinta Mr Bad Guy!!

No comments:

Post a Comment